Meksikossa hehkutetaan Muumien paluuta: ”Opettaa lapsille eettisyyttä ja moraalikäsitystä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme maaliskuussa, että Tove Janssonin luomat Muumit tekevät paluun televisioruutuihin uuden animaatiosarjan voimin. Vuonna 2019 ensi-iltansa saavaa sarjaa tuottaa suomalaisyhtiö Gutsy Animation. Jopa 52-osaisen sarjan budjetti tulee olemaan jopa 20 miljoonaa euroa.

Nyt Muumien paluuta hehkutetaan innoissaan Meksikossa saakka. Paikallinen PM Canal 5 uutisoi, että meksikolaiset palvovat suosittua animaatiosarjaa, koska se on opettanut jo vuosikymmenien ajan lapsille eettisyyttä ja moraalikäsitystä. Nyt Muumit ja niiden seikkailut päivitetään nykypäivään.

Meksikolaislehti kertoo, että tuotantoa ohjaa ja valvoo tuottaja Marika Makaroff, joka on parhaillaan pestaamassa sarjan ääninäyttelijöiksi kovan luokan kansainvälisiä tähtiä. Osansa lehden ylistyksestä saa myös Muumien luoja Tove Jansson, joka nimetään yhdeksi viime vuosisadan merkittävimmistä alan tähdistä. Muumit ovat meksikolaisille jo entuudestaan tuttuja, sillä aikaisempia tuotantokausia on esitetty siellä espanjaksi dubattuna.