Yhä useampi valmis maksamaan lentokoneiden lisäpalveluista

Lux Matkailu · Stara.fi

Lentomatkailu on muuttunut melkoisesti viimeisen kymmenen vuoden aikana, kun halpalentoyhtiöt ovat tuoneet markkinoille uudenlaisen hinnoittelun ja lentokoneisiin on tullut monenlaisia lisäpalveluja. Nyt FlightView on tehnyt tutkimuksen, jonka mukaan lisäpalvelujen kysyntä on kovassa kasvussa.

10 vuotta sitten ei vielä unelmoitukaan nettiyhteydestä lennolla ja 20 vuotta sitten sähköpistokkeen saaminen istuinpaikalle oli lähes lottovoittoon verrattava tapaus. Nykyisin nämä ovat kuitenkin arkipäivää kuten myös USB-liittimet istuinpaikoilla. Yhä useammin lisäpalvelut ovat kuitenkin maksullisia.

Lentoyhtiöt saavat nykyisin merkittävästi lisätuloja siitä, että ne myyvät nettiyhteyksiä ja jopa sähköpistokepaikkoja matkustajille. Flight Viewin tutkimuksen mukaan jopa 60 prosenttia nuorista on valmiita tekemään matkastaan mukavamman lisäpalvelujen avulla. Sellaisia ovat edellä mainittujen lisäksi myös esimerkiksi prioriteetti lentokoneesta poistumiseen. Lisäpalvelut eivät ole pelkästään nuorten suosiossa, sillä jopa 50 prosenttia vanhemmista matkustajista on niin ikään valmiita tekemään lentomatkastaan mukavamman lisämaksulla.