Erikoisjoukkojen sotilas keksi ratkaisun Pohjois-Korean tilanteeseen?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pohjois-Korean ja varsinkin Yhdysvaltojen ja Japanin välit ovat kiristyneet viime kuukausina äärimmilleen, kun Pohjois-Korea on jatkanut ohjuskokeitaan kansainvälisestä vastustuksesta huolimatta. Nyt entinen US Navy SEAl -erikoisjoukkojen sotilas Jocko Willink on saattanut keksiä ratkaisun ongelmaan.

Pohjois-Korea on maailman suljetuin valtio, ja sen kansalaiset pidetään täysin pimennossa siitä mitä muualla maailmassa tapahtuu. Kirjailijaksi siirtyneeltä Willinkiltä kysyttiin Twitterissä miten hän ratkaisisi kriisin, ja hän kertoi siihen ratkaisun, joka voisi mahdollisesti toimia myös oikeasti. Mies nimittäin totesi, että hän pudottaisi Pohjois-Koreaan 25 miljoonaa matkapuhelinta ja asettaisi maan päälle satelliitin, joka tarjoaisi laitteisiin ilmaisen langattoman internetyhteyden.

Ensin ehdotus ohitettiin lähes olankohautuksella, kunnes Stimson Centerin Pohjois-Koreaan erikoistunut tutkija Yun Sun totesi ehdotuksen voivan toimia myös käytännössä. Hänen mukaansa Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un alkaisi menettää nopeasti valta-asemaansa, kun ihmiset tulisivat tietoiseksi todellisesta maailmasta, Business Insider uutisoi. Aiemmin maahan on lähetetty ilmapalloilla muun muassa propagandalehtisiä, joihin hallitus on reagoinut voimakkaasti.