Numerologi: ”Maailmanloppu alkaa ensi lauantaina”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Uutisoimme äskettäin, kuinka kristitty astronomian asiantuntija David Meade on väittänyt, että maailmanloppu tulee 23. syyskuuta. Ensi lauantaina tapahtuva ihmiskunnan ja Maapallon tuhoutuminen tapahtuu hänen mukaansa Nibiru-planeetan törmättyä Tellukseen.

David Meade väittää, että maapallon lopunajat alkavat 33 päivää äskettäin tapahtuneen auringonpimennyksen jälkeen. Hänen mukaansa planeettamme ei tuhoudu hetkessä, vaan lauantaista alkaen ihmiskunta kärsii ilmestyskirjassa ennustetuista katastrofeista ennenäkemättömällä volyymilla. Asiantuntijat ovat lytänneet miehen puheet pelotteluna.

NASA ja useat kristyt ovat tuominneet David Meaden ennustukset huijauksena. Astronomien mukaan maapalloa uhkaava Nibiru olisi jo paikannettu ja näkyvissä, mikäli siitä olisi fyysistä uhkaa kotiplaneetallemme. Muun muassa Yhdysvaltain avaruushallinnon vanhempi avaruustutkija David Morrison lohduttaa ihmisiä, että Nibirua ei ole olemassa. Sen sijaan ihmiskunnan kannattaa kiinnittää enemmän huomiota planeetan hyvinvointiin, jotta kauhuskenaariot ja ympäristön ylenpalttinen tuhoaminen loppuisi, The Washington Post uutisoi.