Taylor Swiftiä syytetään kopioinnista – hitistä vaaditaan korvauksia

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kantrimusiikista elektronisen popin puolelle siirtynyt Taylor Swift on haastettu kahden biisinkirjoittajan toimesta oikeuteen. Useille nimekkäille tähdille kappaleita kynäilleet Sean Hall ja Nathan Butler väittävät, että Swift on varastanut heidän vanhan kappaleensa lyriikat tähden omaan Shake It Off -kappaleeseen.

Sean Hall ja Nathan Butler ovat tehneet musiikkia muun muassa Backstreet Boysille, Justin Bieberille, Maroon 5:lle ja Aaron Carterille. He ovat myös vuonna 2001 tehneet 3LW-tyttöbändille Playas Gon’ Play -nimisen kappaleen, josta uskovat Taylor Swiftin varastaneen lyriikat omaan hittibiisiinsä.

Playas Gon’ Play -kappaleen sanat kuuluvat: ”Playas, they gonna play and haters, they gonna hate”. Miehet ovat TMZ-sivuston mukaan vakuuttuneita siitä, että Taylor Swift on kopioinut lyriikkansa heidän tekemästään kappaleesta, minkä vuoksi he vaativat naiselta korvauksia. Taylor Swiftin edustajan mukaan syyte on naurettava ja pelkkä yritys saada tähdeltä rahaa.