Blockfest toi Tampereen seudulle 21 miljoonaa euroa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kymmenettä kertaa järjestetty Blockfest keräsi elokuussa Tampereelle oheistapahtumineen 65.000 juhlijaa ja festivaali myytiin edellisvuosien tapaan loppuun jo ennakkoon. Tuoreen tutkimuksen mukaan kaupunkifestivaali toi Tampereen alueelle yhteensä peräti 21 miljoonaa euroa. Tutkimuksen toteutti markkinointiviestintätoimisto Propaganda.

Blockfest 2016, Kuva: Stara
Blockfest 2017, Lil Wayne, Kuva: Santeri Saarinen

Vuonna 2008 ensimmäistä kertaa järjestetty Blockfest on kymmenen vuoden aikana noussut Pohjoismaiden suurimmaksi hiphop-festivaaliksi. Samaa tahtia ovat kasvaneet myös tapahtuman talousvaikutukset. Festarivieraat käyttivät tapahtumaviikonlopun aikana pääsylipun hinnan lisäksi keskimäärin yli 300 euroa erilaisiin palveluihin. Suurin osa summasta käytettiin ravitsemus-, kuljetus- ja majoituspalveluihin.

– Blockfestin juhlavuotta saatiin viettää molempina tapahtumapäivinä ennätysyleisön edessä, mikä heijastui selkeästi positiivisena piristysruiskeena myös Tampereen elinkeinoelämään. Kiitos palvelujen toimivuudesta kuuluu myös Suomen vetovoimaisimman kaupungin asukkaille, päättäjille ja yrityksille, festivaalin vastaava tuottaja Kalle Kallonen kommentoi.

Valtaosa festarivieraista saapui Tampereelta (28 %), muista Pirkanmaan kunnista (9 %) ja Helsingistä (12 %). Suurin osa festariväestä oli 18–22-vuotiaita ja kävijöistä 79 prosenttia oli vieraillut Blockfesteillä vähintään kerran aiemmin. Vastaajista 88,1 prosenttia oli täysi-ikäisiä. Alueen viihtyisyys (90 %), koko (87 %) sekä sijainti (97 %) saivat festivaalikansalta joko loistavan tai hyvän arvion. Kävijät kiittelivät myös festaritarjonnan laajuutta (90 %) sekä lavojen sijoittelua (91 %). Tapahtuman turvallisuus sai 83 prosentilta vastaajista loistavan tai hyvän arvosanan.