Harry Potter -kirja on kirjahyllyn aarre – nyt siitä maksettiin 75 000 euroa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kirjoina ja elokuvina jättimäisen suosion saavuttanut Harry Potterin tarina on monelle alkuvaiheen fanille todellinen kultakaivos. Saagan ensimmäisen Harry Potter ja viisasten kivi -kirjan ensipainoksen kappaleesta maksettiin nyt nimittäin huutokaupassa 75.000 euroa. Se on maailmanennätys nimikoimattomasta fiktiokirjasta.

Splash

Kirjan ensimmäisen englanninkielisen version ensimmäistä painosta tehtiin aikoinaan vain 500 kappaletta, joista 300 oli määrä sijoittaa kirjastoihin ympäri maata. Kirjasta käytiin Heritage Auctionsissa kova huutokilpailu, sillä sen hinta yli nelinkertaistui.

Heritage Auctionsin johtaja James Gannonin mukaan he eivät odottaneet tekevänsä kirjalla maailmanennätystä, vaikka tiesivät sen kiinnostavaksi. Aikaisempi maailmanennätys oli 53.000 euroa, joten ennätys meni rikki kirkkaasti.