Kokki haluaa eroon ravintolansa Michelin-tähdistä – tuovat liikaa paineita

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Michelin-tähtien saaminen olisi useimpien ravintoloitsijoiden suuri unelma, mutta niillä on myös varjopuolensa. Tämän sai huomata ranskalainen Sebastien Bras, jonka Laguiolen kylässä sijaitseva ravintola Le Suquet sai kunnian liittyä kolmen Michelin-tähden ravintoloiden joukkoon.

Bras on paljastanut haluavansa eroon vuonna 1999 myönnetyistä tähdistä. Miehen mukaan kunniatitteli ja sen ylläpitäminen on luonut hänelle ja ravintolan työntekijöille valtavia paineita, ja hän haluaisikin aloittaa uuden luvun työssään.

– Ravintola tarkistetaan kaksi tai kolme kertaa vuodessa, etkä koskaan tiedä milloin. Jokainen tarjoiltu annos voi päätyä arvosteltavaksi, Sebastien Bras avautuu AFP-uutistoimistolle.

– Ehkä minusta tulee vähemmän kuuluisa, mutta olen hyväksynyt sen, mies jatkaa.

Michelinin mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun kokki on erikseen pyytänyt päästä eroon ansaitsemistaan tähdistä. Yhtiön työvaliokuntaan kuuluvan Claire Dorland Clauzelin mukaan toivetta arvostetaan, mutta se ei tule automaattisesti johtamaan La Suquetin tähtien poistamiseen.

 

10 ans après avoir repris seul les rênes de l’établissement fondé par mon père, Michel Bras, en 1992, et honoré par une 3ème étoile depuis 1999, j’ai décidé, en accord avec toute ma famille, d’ouvrir un nouveau chapitre de ma vie professionnelle sans la récompense du guide Michelin, mais avec autant de passion pour la cuisine. J’entends bien continuer, avec mon équipe fidèle, à faire vivre au Suquet cette expérience magique de l’Aubrac, toujours avec cette quête de l’excellence.

Publié par BRAS officiel sur mardi 19 septembre 2017