Diplomaatteja ohjeistetaan: ”Älä koskaan halaa, suutele tai koske suomalaista”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eri maanosissa ja maissa kulttuuri ja tavat poikkeavat usein hyvinkin paljon toisistaan. Tavat, joihin joissain maissa suhtaudutaan positiivisesti voivat toisissa maissa olla negatiivisia. Siksi esimerkiksi diplomaatteja pyritään ohjeistamaan seikkaperäisesti kunkin maan tapoihin ja kulttuuriin.

Diplomaattien verkkoportaali eDiplomat sisältää runsaasti ohjeistusta ja taustoitusta myös Suomeen tuleville diplomaateille. Verkkopalvelu kertoo suomalaisten olevan lojaaleja ja luotettavia sekä itsenäisyyttään ja yksityisyyttään arvostavia ihmisiä, jotka nauttivat puhtaasta luonnosta.

Verkkosivusto neuvoo myös miten suomalaiset tulee kohdata oikeaoppisesti kasvokkain. Se muistuttaa, että suomalaisiin tulee aina pitää fyysistä etäisyyttä ja että suomalaisten yksityisyyden halua ja ujoutta pitää arvostaa. Diplomaatteja valistetaan, että suomalaisten kanssa ei tule aloittaa keskustelua bussipysäkillä, ravintolassa tai muussa julkisessa paikassa.

– Älä koskaan halaa, suutele tai kosketa suomalaista. Pidä katsekontakti, kun keskustelet jonkun kanssa. Älä koskaan puhu kenellekään kädet taskussa, eDiplomat ohjeistaa.