Tutkijat: ”Maailmankaikkeus on vain monimutkainen hologrammi”

Digi · Terhi Piiroinen

Yksinkertaisimmillaan hologrammi tarkoittaa kolmiulotteista kuvaa, joka syntyy jonkinlaisen väliaineen avulla. Osa tutkijoista on kuitenkin esittänyt 30 vuotta sitten teorian, että koko maailmankaikkeus olisi yksi ja suuri, monimutkainen hologrammi.

Hologrammiteorian mukaan ihmiskunta elää illuusiossa, jossa maailmankaikkeuden rakenne olisi oikeasti kaksiulotteinen. Yksinkertainen ja litteä kosmos olisi aito todellisuus, jonka ympärille nykyinen maailmankaikkeus on rakentunut monimutkaisen koodin ansiosta.

Hologrammiteoria selittäisi tutkijoiden mukaan esimerkiksi alkuräjähdyksen jälkisäteilyssä olevat epäsäännöllisyydet, APS Physics raportoi.

Hologrammiteoria voisi selittää myös useita kvanttimekaniikan piiriin liittyviä kysymyksiä. Lisäksi sen avulla kvanttimekaniikan voisi yhdistää yleiseen suhteellisuusteoriaan. Life Noggin -sivuston julkaiseman videon mukaan maailmankaikkeuden historian alkuvaiheilta peräisin oleva kosminen taustasäteily olisi yksi hologrammiteorian puolesta puhuvista todisteista.