Koirille allerginen nainen poistettiin lennolta väkivalloin – koirat saivat jäädä

Matkailu Ohhoh! · Stara.fi

Yhdysvalloissa on tapahtunut viime kuukausina useita tapauksia, joissa lentoyhtiöt ovat poistaneet lennoilta ihmisiä väkivalloin. Turvamiehet ovat jopa pahoinpidelleet matkustajia, jotka on määrätty poistumaan lentokoneesta usein jopa ilman käypää syytä. Nyt vuorossa oli allerginen matkustaja.

Southwest Airlinesin lennolla 1525 Baltimoresta Los Angelesiin eräs naismatkustaja huomasi, että matkustamossa oli samaan aikaan myös kaksi koiraa. Hän ilmoitti olevansa erittäin allerginen koirille, minkä jälkeen häntä pyydettiin poistumaan koneesta. Näin ei tapahtunut, joten lentokoneeseen saapui useita turvamiehiä, jotka poistivat naisen lennolta voimakeinoin.

Koirat saivat jäädä lennolle, koska toinen niistä oli mukana rauhoittaakseen lentopelkoista matkustajaa. Yhdysvalloissa monet ihmiset hakevat luvan ”lentopelkokoiraan” vain saadakseen koiransa mukaan matkustamoon. Lentoyhtiö pahoitteli tapahtunutta, mutta kertoi lennolta poistamisen olleen sen mukaan perusteltua.