Timantti kuin tennispallo – maailman toiseksi suurin myytiin 53 000 000 dollarilla

Lux Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmalla tehdään vuosittain ennätyksiä harvinaisten jalokivien myynnissä. Nyt valtavan kokoinen Lesedi La Rona -niminen timantti on myyty peräti 53 miljoonalla dollarilla. Timantti on maailman toiseksi suurin, ja se on kooltaan kuin tennispallo.

Splash

Lesedi La Rona -timantti löydettiin kolme vuotta sitten Botswanassa sijaitsevasta kaivoksesta. Nyt sen myi kanadalaisen kaivosyhtiön Lucara Diamond -yritys. Ostaja oli brittiläinen koruyhtiö Graff Diamonds. Virallisesti timantin koko on 1.109 karaatia.

Ostajan edustaja Laurence Graffin mukaan sen huippuammattilaiset tulevat tekemään kovasti työtä, jotta timattijättiläisestä saataisiin hiottua sille oikeutta tekevä lopputulos. Graff kertoi, että timantti osaa kertoa ammattilaisille miten se haluaa itsensä hiottavan.