Älä tuomitse suhdetta yhden seksikerran takia – nautinto kasvaa ajan kanssa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Moni on ollut tilanteessa, jossa on äärimmäisen kiinnostunut uudesta tuttavuudesta. Hänen kanssaan tuntuu synkkaavan jokaisella elämän osa-alueella. Kun vihdoin tulee ensimmäisen seksikerran aika, tuleekin vastaan pettymys: Seksi on huonoa.

Psykologi ja seksiterapeutti Holly Richmondin mukaan ensimmäiseen yhteiseen seksikertaan saattaa latautua runsaasti paineita ja jännitystä. Jos parin osapuolet tykkäävät toisistaan, saattavat he asettaa runsaasti odotuksia myös makuuhuoneen puolelle. Yleensä jännittävä tilanne tekee seksistä kömpelöä tai jopa koomista. Tilanteesta on nautinto kaukana, Men’s Health uutisoi.

Toinen seksiterapeutti vertaa ensimmäistä seksikokeilua matkustamiseen. Hänen mukaansa uuteen kaupunkiin matkustava saattaa ensin eksyä, mutta löytää parhaat paikat viettämällä siellä enemmän aikaa. Uuden ihmisen toimintatapoja tai nautinnonlähteitä ei voi tietää etukäteen.

Ne tulee opetella ajan kanssa. Mikäli seksi ei täyttänyt odotuksia ensimmäisellä kerralla, kannattaa sitä harrastaa enemmän – ja vieläkin enemmän. Hanskoja ei ole järkevää heittää tiskiin yhden kerran perusteella, sillä harjoitus tekee mestarin.

Tunneside kasvaa ajan myötä, jolloin myös seksistä tulee väistämättä parempaa. Mikäli seksi ei täytä odotuksia pidemmälläkään aikavälillä, voivat kumppanukset näyttää lempijuttujaan ja keskustella asiasta. Aina seksi ei toimi yrityksistä huolimatta etenkään silloin, jos toinen kumppaneista ei ole valmis yrittämään eroottisen elämänlaadun parantamista. Tärkeintä seksissä on kommunikaatio.