Aviopari muutti elämänsä: Seksiä nyt joka päivä – ovat onnellisempia kuin koskaan

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Amerikkalainen Megan LaFollett oli kuunnellut radio-ohjelmaa, jossa kerrottiin 60 päivän seksihaasteeseen osallistuneista pariskunnista. Avioparit olivat harrastaneet seksiä joka päivä kahden kuukauden ajan, ja heidän liittonsa hyvinvointi oli parantunut merkittävästi.

Monet parisuhdeterapeutit ovat kertoneet viime vuosina seksin määrän vähentyneen parisuhteissa. Samaan aikaan erotilastot ovat kasvaneet, joten ei liene vaikea selvittää karkealla tasolla aviokriisien syitä. Megan LaFollet on ollut naimisissa Jon-miehensä kanssa 15 vuotta. Heillä on kolme lasta, iältään yhdeksän, viisi ja yksi vuotta. Lisäksi Meghan ja Jon käyvät kokopäivätöissä.

Kaksikko on harrastanut seksiä noin kerran viikossa. Kun LaFollet kuuli 60 päivän seksihaasteesta, päätti hän ehdottaa sitä miehelleen. He aloittivat haasteen toteuttamisen jo samana iltana. Pariskunta sopi, että haasteeseen ei oteta osaa sairaana, matkoilla tai silloin, kun vaimolla on kuukautiset. Seuraukset olivat hämmästyttäviä.

Vaikka seksistä tuli jokapäiväistä ja tavallaan ennakkoon sovittua romantiikkaa ja erotiikkaa, tuntui se heistä molemmista nautinnolliselta. Pariskunta skippasi turhat esivalmistelut ja yksinkertaisesti hyppäsivät toistensa syliin sovitusti joka ilta – tai aamu. He jakoivat aloitteen tekemisen siten, että molemmille tuli yhtä lailla haluttava olo. Kuulostaa analyyttiselta, mutta uskokaa tai älkää, homma toimi heidän mukaansa täydellisesti.

Meghan huomasi pian miehensä olevan huomattavasti rennompi. Seksin tuottamat mielihyvähormonit hyrräsivät kumppanusten kehoissa ja saivat heidän liittonsa kukoistamaan. Mielialalääkitystä käyttäneellä Meghanilla on aiemmin ollut ongelmia libidonsa kanssa, mutta hän huomasi säännöllisen seksin kohentaneen yleishyvinvointia ja seksihaluja. Lopulta he saattoivat tehdä seksistä illan kohokohdan panostamalla siihen esimerkiksi antamalla pitkiä hierontoja ja kuuntelemalla tunnelmaan virittävää musiikkia, Preventionissa kerrotaan.

Nelikymppiset seksihaasteen vastaanottajat päättivät 60 päivän jälkeen, että eivät halua lopettaa päivittäistä seksirutiinia. He jatkoivat haastetta ja ovat nyt harrastaneet seksiä lähes joka päivä viiden kuukauden ajan. He oppivat, että elämänlaatu parani merkittävästi säännöllisen seksin avulla, eivätkä arkiset huolet ja murheet tuntuneet enää niin ylitsepääsemättömiltä.