7 askelta paremmaksi aamuihmiseksi – myös seksisessio mukana

Fitness Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Osa ihmisistä kykenee heräämään joka aamu virkeänä hymy kasvoillaan, mutta osalle herätyskellon soiminen on aina merkki alkavasta taistelusta, jossa yleensä hävitään ja vielä monen torkuttamisen jälkeen. Vain yksi kymmenestä ihmisestä on luonnostaan aamuihminen, mutta muut voivat treenata itsestään sellaisen.

Ihmisen käyttäytymistä tutkiva Jo Hemmings kertoi Daily Mail -sivustolle seitsemän kohdan kaavan, jonka avulla kuka vain voi muuttua aamuja rakastavaksi ja helposti herääväksi ihmiseksi.

1. Nuku vasemmalla puolella sänkyä

Ylös nouseminen on helpompaa kun nukut vasemmalla puolella sänkyä.

2. Valitse yllesi keltainen yöpuku

Kun heräät kirkkaan värisessä yöpaidassa, tunnet olosi heti virkeämmäksi ja iloisemmaksi.

3. Aseta herätysääneksi lempimusiikkiasi

Hyvään kappaleeseen herääminen ei tunnu niin vastenmieliseltä kuin kovaäänisen kellon pirinään.

4. Harrasta seksiä tai treenaa viisi minuuttia

Seksin harrastaminen alkaa luovuttamaan heti kehoon hyvää oloa tuottavia hormoneja. Myös jo viiden minuutin mittainen lihasten herätteleminen ja venytteleminen aamuisin saavat ihmisen ajattelemaan positiivisemmin.

5. Seiso päälläsi

Mikäli osaat seistä päälläsi tai haluat opetella, harjoita sitä aamuisin kahden minuutin ajan. Nopea veren virtaaminen aivoihin auttaa sinua toimimaan heti paremmin aamulla.

6. Hyppää jääkylmään suihkuun

Kylmä suihku säikäyttää kehon ja herättää sen tehokkaasti.

7. Syö kauraa aamiaiseksi

Syö aamupalaksi jotakin sellaista, joka vapauttaa hitaasti ja tasaisesti energiaa kehoon ja pitää kylläisenä pitkään. Yksi hyvä vaihtoehto aamiaiseksi on esimerkiksi kaurapuuro.