Finnkino vaatii lisää rahaa – kotimainen Yösyöttö-komedia ulos ohjelmistosta

Elokuvat Viihdeuutiset · Stara.fi

Solar Filmsin odotettu ensi-iltakomedia Yösyöttö on joutunut yllättäen ongelmiin, kun elokuvateatteriketju Finnkino on vaatinut suurempaa osuutta elokuvan lipputuloista. Elokuvayhtiö ei suostunut vaatimukseen, joten elokuva on vedetty ainakin toistaiseksi pois Finnkinon elokuvateattereista.

Kiistan vakavuutta osoittaa, että Finnkino on sittemmin poistanut kokonaan elokuvan jo kertaalleen julkaistun esittelyn verkkosivuiltaan. Elokuvan tuottaja Markus Selinin mukaan Yösyöttö voi olla ensimmäinen tapaus laatuaan, mutta ei viimeinen. Suomalaiset elokuvat ovat Selinin mukaan vaarassa, jos vaatimukset jatkuvat.

– Koko taiteellinen ja tuotannollinen ryhmä on tehnyt kovasti töitä elokuvan eteen, joten syntynyt tilanne on meille kestämätön ja päätös on ollut todella vaikea, toteaa elokuvan tuottaja Markus Selin kommentoi.

– Suomalaisen elokuvan näkökulmasta Finnkinon vaatimukset tuottajien kannalta heikommasta tulonjaosta ovat epäoikeudenmukaisia. Sillä on katastrofaaliset vaikutukset meille elokuvantekijöille, joiden haluna on jatkossakin pystyä tuottamaan suomalaiselle yleisölle hienoja elokuvia, Selin jatkaa.

Finnkinon ketjuun kuulumattomissa elokuvateattereissa Yösyöttö saa ensi-iltansa perjantaina. Elokuvaa esitetään esimerkiksi Paimion Bio Stara -elokuvateatterissa ja lukuisissa muissa itsenäisissä teattereissa. Tampereella suosittu sijaitseva Niagara on lisännyt elokuvan näytöksiä ohjelmistossaan. Eve Hietamiehen romaaniin perustuvan elokuvan on käsikirjoittanut Marko Leino ja Marja Pyykkö, ja ohjannut Marja Pyykkö. Pääosassa nähdään Petteri Summanen.