Zumba tekee onnelliseksi – vaikutus kestää jopa kaksi kuukautta

Fitness Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tanssipainotteiset tunnit ja zumba ovat kasvattaneet suosiotaan 2000-luvun taitteessa. Nykyään raskaampi voimaharjoittelu ja crossfit ovat nousevia lajeja rauhallisen joogan rinnalla. Zumbaa ei tulisi kuitenkaan uuden tutkimuksen mukaan unohtaa, koska se parantaa ihmisten elämänlaatua.

Daily Mail -sivusto kertoo tutkimuksesta, joka tehtiin 60 koehenkilön avulla. Koehenkilöt olivat fyysisesti melko passiivisia, eivätkä harrastaneet toimistotyön jälkeen liikuntaa. Heille annettiin kuntoilusuunnitelma, jota heidän tuli noudattaa viiden viikon ajan. Suunnitelma koostui pelkistä zumba-tunneista, joilla henkilöiden tuli käydä kolmesti viikossa.

Koehenkilöt osallistuivat kolme kertaa viikossa työpäiviensä päätteeksi tunnin kestävälle zumba-tunnille. Tutkijat huomasivat kokeilun jälkeen, että koehenkilöiden elämänlaatu ja onnellisuus olivat parantuneet ja heidän tunne-elämänsä tasapainottunut. Positiiviset vaikutukset kestivät kaksi kuukautta tutkimuksen jälkeenkin, vaikka henkilöt eivät enää palanneet rutiininsa pariin.