Sirin outo erehdys – väitti Despacitoa Bulgarian kansallislauluksi

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Luis Fonsin Despacito on ehkä yksi kuluneen vuoden suurimmista hittikappaleista, mutta yhdenkään valtion kansallislaulua se ei ole toistaiseksi korvannut. Applen digitaaliavustajan huomattiin kuitenkin taannoin väittävän muuta.

Reddit-käyttäjä Wandreylust kysyi Siri-virtuaalivustajalta, mikä on Bulgarian kansallislaulu. Vastaus yllätti hänet täysin, sillä Siri väitti sen olevan Luis Fonsin Despacito.

Applen virtuaaliavustaja hakee suuren osan tiedostaan Wikipediasta. Cnet-sivuston mukaan Despaciton Wikipedia-sivulla ei kuitenkaan ole ainuttakaan mainintaa Bulgarian kansallislaulusta, eikä Bulgarian Wikipedia-sivulla puolestaan mainintaa Despacitosta.

Todellisuudessa Bulgarian kansallislaulu on nimeltään Mila Rodino, eli Rakas isänmaa. Apple ei ole kommentoinut asiaa, mutta erehdys on sittemmin korjattu ainakin Sirin suomenkielisessä versiossa.