180 sekunnin treeni vastaa 30 minuutin pyöräilyä

Fitness Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kaikilla ihmisillä ei ole päivittäin aikaa viettää tuntia päivästään kuntosalilla. Nyt liikunta-alan ammattilainen tarjoilee kiireisille ihmisille todella hyviä uutisia kertoessaan treenistä, joka vie vain kolme minuuttia aikaa.

Urheilijoiden fysioterapeuttina toiminut Kusal Goonewardena kertoi Daily Mail -sivustolle 180 sekuntia kestävästä treenistä. Treeni on niin intensiivinen, että se auttaa ihmistä pysymään fyysisesti hyvässä kunnossa, kun treeni suoritetaan viisi kertaa viikossa.

Goonewardenan mukaan kolme minuuttia kestävällä kovasykkeisellä harjoittelulla on ihmisille samanlainen hyöty kuin 30 minuutin treenillä, jossa syke pidetään maltillisena ja tasaisena. Kolmen minuutin treenin tulisi kuitenkin olla sellainen, jossa henkilö puskee itsensä täysin oman mukavuusalueensa ulkopuolelle.

Kolmen minuutin treenin tulee koostua jostakin raskaasta ja sykettä nostattavasta liikkumisesta, joka puskee henkilön äärirajoilleen. Tämä voi olla esimerkiksi yhtäjaksoista hyppimistä hyppynarulla, kovaa juoksemista tai vaikkapa tähtihyppyjä.