Söpöyden huippu! Hietakissan pennut kuvattiin ensikerran luonnossa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Aavikkoalueilla elävä hietakissa on harvinainen ja arka eläin. Tämän ansiosta niiden pentuja on onnistuttu kuvaamaan luonnossa videolle vasta nyt. Tutkijat havaitsivat kolme hietakissan pentua Saharan Marokossa sijatsevalla alueella.

Panthera-sivuston mukaan löytö tapahtui, kun biologi Alexander Sliwan ja Gregory Bretonin johtama tiimi huomasi eräänä yönä leiriinsä palatessaan yössä hohtavat silmät.

Saharassa työskennelleet tukijat onnistuivat kuvaamaan hietakissan pennut tiettävästi ensimmäistä kertaa historian aikana. Omissa oloissaan viihtyvät kissat eivät jätä jäänteitä saalistaan, ne ääntelevät hiljaa ja liikkuvat lähinnä yön pimeydessä.

Pentujen uskotaan olleen 6-8 viikon ikäisiä. Yksi pennuista uskaltautui jopa varovasti lähestymään tutkijoita, kunnes se palasi nopeasti läheisen puskan suojiin.