Nyt tuli vakava varoitus: ”Poliisi ei koskaan kysy verkkopankkitunnuksiasi”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Olemme kertoneet viime kuukausina useita kertoja eri puolilla Suomea tapahtuneista tapauksista, joissa valepoliisit ovat yrittäneet saada urkittua uhreilta näiden pankkitunnuksia joko ovella tai puhelimitse.

Nyt poliisi varoittaa valepoliiseista, sillä tapauksia on ilmoitettu jo kymmeniä yksin Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella. Ilmiö on siis kasvanut nopeasti.

– Soittaja on voinut kertoa esim., että vastaajan pankkitili on hakkeroitu ja rikoksen estämiseksi tarvittaisiin nopeasti vastaajan verkkopankkitunnukset. Poliisi ei koskaan kysy verkkopankkitunnuksia tai pin-koodia puhelimessa eikä muutoinkaan, koska poliisi ei tarvitse niitä, poliisi varoittaa.

– Jos sinulle soitetaan ja esiinnytään poliisina, kysy poliisin etu- ja sukunimi ja poliisilaitos, jossa hän työskentelee. Soita sitten poliisilaitoksen puhelinvaihteeseen ja pyydä yhdistämään kyseiselle poliisille. Silloin voit olla varma, että keskustelet oikean poliisin kanssa.

Poliisi ohjeistaa kertomaan asiasta erityisesti yksin asuville läheisille.