Sairaanhoitajan pidättänyt poliisi sai ansionsa mukaan Yhdysvalloissa

Ohhoh! · Stara.fi

Yhdysvalloissa poliisin virantoimituksessa harjoittamaa väkivaltaa, ylilyöntejä ja laittomuuksia on viime vuosian raportoitu enemmän kuin koskaan aiemmin, ja poliisi surmaa vuosittain satoja ihmisiä, joista osan ilman syytä. Ei siis ihme, että kansalaiset pelkäävät poliisia siinä missä rikollisia.

Viime päivinä Utahin Salt Lake Cityssä on kohuttu tapauksesta, jossa poliisi repi pelosta kirkuvan sairaanhoitaja Alex Wubbelsin voimatoimin ulos sairaalasta kesken työvuoron. University of Utah Hospitalissa tapahtunut välikohtaus tapahtui, koska sairaanhoitaja ei suostunut ottamaan verinäytettä tajuttomalta potilaalta poliisin vaatimuksista huolimatta.

Kieltäytymisen vuoksi poliisi päätti pidättää sairaanhoitajan. Nyt ylilyöntiin syyllistynyt poliisi Jeff Payne on saanut potkut. Viime vuosina poliisi on katsonut monia ylilyöntejä läpi sormien, mutta Salt Lake Cityn poliisipäällikkö Mike Brown päätti, että tässä tapauksessa irtisanominen on ainoa oikea ratkaisu. Ennen päätöstä tapauksesta suoritettiin poliisin sisäinen tutkinta. Muutama viikko aiemmin Payne oli saanut potkut myös ambulanssiyhtiöstä.