Nyt se sitten tuli! Virallinen ensilumi satoi Lappiin

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme jo kuukausi sitten kuinka Lappiin satoi monin paikoin ensilumi, mutta virallista ensilumen määritelmään lumipeitto ei tuolloin täyttänyt. Tänä aamuna se on kuitenkin täyttynyt. Määritelmän mukaan aamulla täytyy havaita vähintään yhden sentin lumikerros.

Yleensä virallinen ensilumi sataa Lapissa lokakuussa, ja niin kävi tänäkin vuonna. Sosiaalisessa mediassa leviää parhaillaan runsaasti kuvia, joissa nähdään millainen lumipeite esimerkiksi Kittilässä ja Sallassa tänä aamuna nähtiin. Esimerkiksi Enontekiöllä oli aamulla kaksi senttiä lunta.

Lapin hiihtokeskuksissa odotetaan parhaillaan kovasti pysyviä yöpakkasia, jotta rinteiden lumetus voidaan aloittaa toden teolla laskettelukautta varten. Esimerkiksi Kuusamon Rukalla avattiin tänä vuonna ensimmäinen rinne aikaisemmin kuin koskaan aiemmin.

Nyt sitä ensilumikuvaa #ensilumi #enontekiö #paljasselkä #nofilter

A post shared by Mihku Näkkäläjärvi (@mihku73) on

Ensilumi! First snow! #ensilumi #enontekiö #lumi #firstsnow

A post shared by Janne Koo (@kukkuu77) on

What a feeling to wake up when the first snow has arrived last night ❄️ Let the good times roll! 💃 pic @vicheman

A post shared by Anette Latva-Piikkilä (@anettelatvapiikkila) on

Ylläksellä lumi maassa 11.10.2017 #ylläs #ensilumi #lumi

A post shared by @markomm1000 on

#ensilumi #enontekiö #tosilappi

A post shared by Hotelli Hetan Majatalo (@hetanmajatalo) on