Hyviä uutisia! Luksusmerkki Gucci luopuu turkiksista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman johtaviin muotitaloihin lukeutuva Gucci on ilmoittanut luopuvansa aitojen turkisten käyttämisestä. Päätös astuu voimaan ensi kevään ja kesän mallistoissa. Asiasta kertoi keskiviikkona yhtiön toimitusjohtaja Marco Bizzarri.

– Yhteiskuntavastuu on yksi Guccin perusarvoista, ja aiomme tehdä jatkossakin parhaamme ympäristön ja eläinten hyväksi. HSUS:n ja LAV:n avulla Gucci haluaa ottaa tämän tärkeän askeleen. Toivomme, että se inspiroi myös muita ja muuttaa luksusmuodin maailmaa paremmaksi, Bizzarri kommentoi.

Guccin turkiton linjaus koskee minkkiä, kojoottia, supikoiraa, kettua, kania ja karakul-lammasta sekä muita lajeja, joita tarhataan tai pyydetään turkiksia varten. Eläinsuojelujärjestöt ympäri maailmaa ovat ottaneet muotitalon tiedon turkiksista luopumisesta tyytyväisinä vastaan.

– Guccin linjaus turkittomuudesta on merkki muotialan radikaalista suunnanmuutoksesta ja eläinten oikeuksien ja hyvinvoinnin merkityksen noususta. Tuotteiden eettisyyttä ajattelevien kuluttajien joukko kasvaa koko ajan. He eivät halua olla osallisina julmassa ja vanhanaikaisessa turkistuotannossa, Animalian Heidi Kivekäs kertoo.