Kädetön kuljettaja ajaa autoa – ratti sijaitsee jalkatilassa!

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Autolla ajamiseen on perinteisesti tarvittu käsiä, sillä ratin liikuttaminen olisi muuten varsin hankalaa. Tuore video kuitenkin paljastaa ajamisen onnistuvan myös kädettömältä kuskilta häntä varten tuunatulla autolla.

Youtubessa julkaistulla videolla kädetön kuljettaja esittelee autoonsa rakennettua erityistä mekanismia. Auton jalkatilassa on varsinaiseen rattiin liitetty pyörivä levy. Sen ansiosta mies voi ohjailla ajoneuvoa pelkästään jalkojaan käyttämällä.

Mies painaa oikealla jallaan kytkintä ja kaasua, ja liikuttaa vasemmalla jalallaan jalkatilan rattia. Näky ikuistettiin Yhdysvaltojen Tennesseessä elokuussa järjestetyssä Shades of the Past -autonäyttelyssä. Videon kuvaaja kuvailee kädetöntä kuljettajaa suureksi inspiraation lähteeksi.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.