Vahva Heijari esiteltiin – Tampereella pantiin brittiläisittäin humaloitua

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisten pienpanimojen tuotteet ovat niittäneet viime vuosina menestystä kansainvälisillä areenoilla, joten suomalaisilla riittää oluen panemisen taitoa. Nyt Pyynikin käsityöläispanimo on lanseerannut uuden voimakkaan vuosikertaoluen, Heijari Vintage Imperial Stoutin.

Leikkisän Heijari-nimen takana on entisaikaan Tampereella veturituotannossa aikoinaan käytetty vastaiskuvasara, jota kutsuttiin heijariksi. Tampereella toimi aikoinaan konepajayritys Lokomo, ja takomon suurin ja kovaäänisin laite oli juuri Heijari.

Brittiläisittäin humaloidussa ja lähes mustassa Heijarissa on havaittavissa paahtomaltaisuutta, tammisuutta sekä hienostunutta kahvin aromia. Heijari on pantu Tampereella vuonna 2016, ja sitä on kypsytetty huolella amerikkalaisissa bourbon-tynnyreissä. Vuosikertaolutta on valmistettu 2.000 pulloa, ja se myydään vuosittain 500 pullon erissä.

Heijari-olutta on saatavilla ainoastaan Solo Sokos Hotel Torni Tampereen Paja Barista hotellin syntymäpäiväviikon perjantaista 13. lokakuuta alkaen.

– Pyynikin käsityöläispanimon kanssa yhteistyössä kehitetty vuosikertaolut tuodaan valikoimaamme 3-vuotissyntymäpäiviemme kunniaksi. Oluen leikkisä nimi, Heijari, korostaa Tampereen vahvaa veturivalmistuksen historiaa hotellille yksinoikeudella aiemmin lanseerattujen oluiden tapaan, kertoo Solo Sokos Hotel Torni Tampereen hotellinjohtaja Mikko Kankaanpää.