Naalin poikaset löysivät piilotetun kameran – söpö näky videolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ketun sukua olevat naalit kykenevät selviämään pohjoisen tundran ankarissakin olosuhteissa ja jopa -50 asteen pakkasissa. Tuoreella videolla naalien pentuja on päästy kuvaamaan lähietäisyydeltä piilotetun kameran avulla.

PBS Nature -kanavan luontodokumenttia tundralle varten piilotettu kamera toimi liikkeentunnistuksella. Se ei kuitenkaan säilynyt piilotettuna kauaa uteliaan naalin kiinnostuttua kamerasta. Pian paikalle ilmestyvät myös eläimen lajitoverit.

Kameraa ei selkeästi oltu suunniteltu kestämään naalin pentujen käsittelyä. Eläimet onnistuvat nimittäin lopulta rikkomaan sen. Eläinten rohkeus kameraa kohtaan selittyy videon juontajan mukaan joko petoeläinten vähyydellä tai sillä, että ne tuntevat olonsa turvallisemmiksi suuressa laumassa.