Teetkö suhteessasi kompromissejä vai uhrauksia? 3 merkkiä kertovat

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Toisen ihmisen kanssa parsuhteessa eläessä kummankin tulee oppia joustamaan. Suhteen kumpikin osapuoli ei välttämättä aina ole täysin samaa mieltä kaikesta, minkä vuoksi suhteessa tulisi aina osata tehdä kompromisseja.

Osa päätöksistä voi kuitenkin suhteen aikana alkaa naamioitumaan kompromisseiksi, vaikka ne olisivat enemmänkin yksipuolisia uhrauksia. Elite Daily -sivuston mukaan ihminen voi huomata kolmesta asiasta tekeekö hän jatkuvasti uhrauksia suhteessa, jossa toinen osapuoli ei suostu joustamaan.

1. Kompromissi on yhteinen sopimusKompromissi syntyy aina yhteisymmärryksestä. Uhraus syntyy niin, että vain toinen osapuoli on ratkaisuun tyytyväinen.

2. Kompromissilla on tavoiteKompromissilla ratkaistaan yleensä väliaikaisesti jokin suhteessa oleva ongelma. Uhraus puolestaan on sellainen, joka tehdään suhteen toimivuuden eteen. Suhteet yleensä vaativat kummaltakin osapuolelta pieniä uhrauksia toimiakseen, mutta mikäli vain toinen tekee uhrauksia, suhde on yleensä tuhoon tuomittu.

3. Kompromissi ei aiheuta katkeruuttaKompromissin syntyessä kumpikin osapuoli joutuu joustamaan, minkä vuoksi se ei katkeroita. Uhraus on kuitenkin aina yksipuolinen, minkä vuoksi uhrauksen tehnyt voi alkaa tuntemaan päätöksestä katkeruutta mikäli toinen osapuoli ei uhraa suhteen vuoksi mitään.