Punainen aurinko hämmästyttää Suomessa – syy löytyy Saharasta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pohjoisen pallonpuoliskon säätiloissa on parhaillaan käynnissä monia poikkeuksellisia tilanteita, sillä esimerkiksi Tyynellä valtamerellä on 7.000 kilometrin pituinen lumisadevyöhyke Kiinasta Alaskaan. Suomessa on saatu tänään ihastella sen sijaan punaista aurinkoa.

Espanjasta Iso-Britanniaan ja Skandinaviaan siirtynyt lämmin ilmavirtaus ja hirmumyrsky Ophelian jälkimainingit ovat tuoneet mukanaan myös Saharasta peräisin olevaa hiekkaa ja Portugalin metsäpaloista peräisin olevaa savua, jotka ovat saaneet auringon näyttämään punaiselta monin paikoin Pohjois-Euroopassa.

Suomessa taivas on pysynyt vielä melko normaalin värisenä, mutta Iso-Britanniassa taivas on ollut eilisestä lähtien vahvasti oranssinsävyinen. Esimerkiksi Kanariansaarilla Saharan hiekka värjää auringon ja taivaa punaiseksi vuosittain, mutta Suomen leveyspiireillä sitä nähdään harvoin. Sosiaalisessa mediassa leviää parhaillaan tuhansia kuvia, joissa nähdään muun muassa punertava aurinko. Alla muutamia otteita kuvista.

Kangasala #aamuaurinko #nattari #aurinko #aamu #taivas

A post shared by Hannu Stenberg (@hanskifz1000) on

17.10.2017: Kollega sai napattua punaisesta auringosta hienon kuvan! #forecasuomi #sää #aurinko #punainenaurinko

A post shared by Foreca Suomi (@forecasuomi) on

Redder today than yesterday here 🌞 #redsun

A post shared by Hannah (@hannahhearsey) on