Uusi sovellus tunnistaa alastonkuvat puhelimessa – piilottaa automaattisesti

Digi Lifestyle Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhä useampien puhelimien kätköistä löytyy tavanomaisten valokuvien ohella myös alaston-selfieitä. Yksityiseksi tarkoitetuissa kuvissa piilee aina riski niiden päätymisestä vahingossa muiden nähtäville, tai pahimmassa tapauksessa hakkereiden kynsiin.

Tuoretta Nude-sovellusta kuvaillaan apuvälineeksi alastonkuvia ottaville. Se etsii ja tunnistaa automaattisesti iPhoneen tallennetut alastonkuvat, ja lukitsee ne salasanalla suojattuun kätköön. Tämän jälkeen sovellus poistaa kuvat kameran rullasta sekä iCloudista ja muista pilvipalveluista.

Sovelluksen kehitelleet Jessica Chiu ja Y.C. Chen kertovat The Verge-sivustolle Nuden olevan edelleen kehittelyn alla. Alastonkuvat tunnistava, koneoppimiseen pohjaava algoritmi ei ole vielä täydellinen. Esimerkiksi miehen ja naisen rintojen erottaminen toisistaan tuottaa sille hankaluuksia.

iOS 11 -tekniikan ansiosta käyttäjien kuvat eivät päädy sovelluksen kehittelijöiden nähtäville. Nude on saatavilla iOS-laitteille ja tulevaisuudessa Androidille.