WhatsAppin uutuus ilmoittaa sijaintisi ystävälle reaaliajassa

Digi · Tim Isokivi

Pikaviestisovellus Whatsapp tulee pian helpottamaan kavereiden löytämistä. Sovelluksen uuden ominaisuuden myötä oman olinpaikkansa voi ilmoittaa reaaliajassa.

Live Location -ominaisuudessa käyttäjän sijainnin voi nähdä kartalta reaaliajassa. Sen jakaja voi koska tahansa laittaa sijainnin piiloon tai asettaa aikarajan, jolloin se katoaa automaattisesti. Whatsapp vakuuttaa ominaisuuden olevan täysin salattu keskustelun ulkopuolisilta tahoilta.

– Jos olet tapaamassa ystäviäsi, haluat läheistesi tietävän sinun olevan turvassa tai haluat jakaa reittisi, Live Location on helppo ja turvallinen tapa ilmoittaa olinpaikkasi, Whatsappin blogissa kirjoitetaan.

Whatsappissa on ollut jo aikaisemmin mahdollisuus jakaa sijaintinsa kartalla näkyvän pinnin avulla. Uusi ominaisuus ilmoittaa sijainnin kuitenkin reaaliajassa. Sijainti liikkuu kartalla käyttäjän mukaan.

Ominaisuus ilmestyy Whatsapp-käyttäjille lähiviikkojen aikana. Se tulee löytymään Whatsappin alareunassa olevasta +-kuvakkeesta avautuvasta valikosta.