Jääkarhun pentu käveli 724 kilometriä etelään – tutkijat pitävät selviytymistä ihmeenä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Jääkarhujen elinympäristö on ilmaston lämpenemisen myötä pienentynyt viime vuosikymmenten aikana merkittävästi, ja ne alkavat olla jo ongelmissa muun muassa jääalueiden pienenemisen myötä. Nyt eräs jääkarhun pentu on jättänyt luotaisen asuinalueensa ja kävellyt 724 kilometriä etelään.

Tutkijat olivat ihmeissään, kun he saivat tietää, että paikalliset kalastajat olivat huomanneet koiriensa kanssa valkoisen karhua muistuttavan eläimen Venäjällä Koillis-Siperiassa sijaitsevan Kolyma-joen ympäristössä. Kalastajat syöttivät jääkarhulle kalaa ja ilmoittivat siitä tutkijoille, jotka saapuivat paikalle.

Tutkijat nukuttivat Umka-lempinimen saaneen pennun ja määrittelivät sen iäksi vain yhdeksän kuukautta. Pennun ei odotettu selviävän yksin luonnossa, eikä sen mukana näyttänyt olevan vanhempia, joten Umka toimitettiin Orto Doidun eläintarhaan. Pennun selviämistä tuollaisesta matkasta pidetään suoranaisena ihmeenä, koska se on kulkenut aggressiivisten karhujen asuinalueiden läpi.

Uusimmat