Simpanssivanhus tapasi entisen hoitajansa – koskettavat jäähyväiset

Viihdeuutiset · Stara.fi

Simpanssit ovat tunnetusti hyvin älykkäitä eläimiä, joilla on hyvä muisti siinä missä ihmiselläkin. Nyt verkossa leviää koskettava video 59-vuotiaasta kuolemaa tekevästä Mama-simpanssivanhuksesta, joka tapasi entisen hoitajansa. Simpanssin reaktio vanhan tutun kohtaamiseen saa kyyneleet silmiin.

Hollannissa sijaitsevassa Royal Burgers Zoo -eläintarhassa asunut simpanssinaaras Mama ei suostunut juomaan eikä syömäään, mutta vanhan tutun näkeminen sai siihen heti eloa. Maman entinen hoitaja Jan van Hooff tuli nimittäin jättämään sille jäähyväiset.

Koskettavalla videolla nähdään miten simpanssi nosti kätensä ja ryhtyi silittelemään ystävänsä kasvoja hellästi. Mama menehtyi pian videon kuvaamisen jälkeen. Video kohtaamisesta on katsottu jo yli viisi miljoonaa kertaa.