Pohjois-Korean pääkaupungista kuvattu 360-video verkkoon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pohjois-Korean Pjongjang on paikka, johon vain harvoilla länsimaalaisilla on mahdollisuus päästä. Nyt kaupunkiin on kuitenkin mahdollista tutustua ilmasta käsin harvinaislaatuisen videon muodossa.

Signaporelainen valokuvaaja Aram Pan on saanut harvinaisia tilaisuuksia kuvata Pohjois-Korean pääkaupunkia ilmasta käsin. Miehen tuoreimmalla videolla lentokoneeseen on kiinnitetty 360 asteen kamera, jonka ansiosta kaupunkia päästään katselemaan ennennäkemättömällä tavalla.

Videolla nähdään muun muassa valtava Rungradon stadion, maan tiede- ja teknologiakeskus ja Yanggakdo-hotelli. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Pohjois-Koreaa on kuvattu lennosta 360 asteen kameralla. Aram Panin Pohjois-Koreasta kuvaamia videoita on ennenkin julkaistu Youtubessa, mutta ei aikaisemmin tällä tavoin.