Älykello pelasti miehen hengen – kertoi elimistön vakavasta ongelmasta

Digi Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

New Yorkin Brooklynissa asuva James Green huomasi, että hänen Apple Watch esitti erikoisia sykelukemia. Miehen leposyke oli tavallista korkeammalla, vaikka hän pelkästään istui työpöytänsä ääressä. Hän hakeutui lääkäriin.

Aktiivisuusmittarit ja älykellot seuraavat reaaliaikaisesti käyttäjänsä liikuntatottumuksia sekä sykettä. 28-vuotias amerikkalaismies huolestui, kun huomasi Applen älykellon esittävän poikkeuksellisia sykelukemia. Lääkäriin korkean leposykkeen takia hakeutunut mies sai kuulla sairastavansa keuhkoveritulppaa.

Keuhkoveritulppa syntyy elimistössä liikkeelle lähteneen verihyytymän takia. Hyytymä tukkii keuhkoihin johtavan valtimon ja on hengenvaarallinen. Sykemittarin ansiosta James Green sai välitöntä hoitoa ja hänen henkensä pelastui. Mies osasi tulkita lukemia oikein, koska hän oli sairastunut aiemmin samasta syystä, Telegraph uutisoi.