Netflixillä hurjat suunnitelmat – jopa 80 alkuperäiselokuvaa ensi vuoden aikana

Digi Elokuvat Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suoratoistopalvelu Netflix on kunnostautunut viime vuosina yhä enemmän myös oman alkuperäissisällön luomiseen. Erityisesti yhtiö tunnetaan sarjoistaan, kuten Orange is the New Black, Stranger Things ja House of Cards.

Nyt Netflix on paljastanut suuret suunnitelmansa ensi vuodelle. Yhtiö pyrkii Variety-lehden mukaan tuottamaan yhä enemmän myös elokuvia, ja niitä suunnitellaankin julkaistavaksi vuoden 2018 aikana peräti 80 kappaletta.

Netflixin pääsisällöntuottajan, Ted Sarandosin mukaan elokuvien joukossa tullaan näkemään niin pienen rahan indie-elokuvia kuin suuren budjetin spektaakkeleja. Suurimpiin elokuvatapauksiin kuuluvat Will Smithin tähdittämä tuleva Bright ja Martin Scorsesen gangsterielokuva The Irishman.

Netflix avioi käyttävänsä vuoden 2018 aikana 7-8 miljardia dollaria alkuperäissarjoihin ja -elokuviin. Tänä vuonna niihin käytettiin yhteensä noin kuusi miljardia dollaria.