Drone-ohjaajan taidot hämmästyttävät – UAV-kopteri liikkuvan junan alta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lennokkikameroiden ohjaaja Paul Nurkkala on herättänyt hämmästystä tuoreimmalla videollaan. Siinä hän ohjaa UAV-kopteriaan liikkuvan junan ympärillä mitä hurjemmilla tavoilla.

Nurkkala lennättää custom-valmisteista droneaan junan yläpuolella ja vaunujen ympärillä. Välillä lennokki kiitää jopa junan alapuolelta, selviten rajusta tilanteesta ehjänä. Mies lennätti laitetta silmille asetettavilla laseilla, joiden ansiosta hän pystyi ohjaamaan kopteria sen näkökulmasta.

Nurkkalan tempaus saattaa kuitenkin olla PetaPixel-sivuston mukaan lainvastainen. Rautatieyhtiö Union Pacific Railroadin UAV-koptereita koskevat säännöt kieltävät lennättämästä dronea tavalla, joka saattaa häiritä junan ohjaajia ja henkilökuntaa tai aiheuttaa laitevikoja junaan.