Mies teki surffilaudan 10 000 tupakantumpista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Upcycling-harrastuksessa pois heitetyille roskille ja tavaroille keksitään luovaa uusiokäyttöä. Upcycling-tyyliin esineitä valmistaville järjestetään myös kilpailuja, kuten kierrätysmateriaaleista tehtyihin surffilautoihin erikoistunut Creators & Innovatiors Upcycle Contest.

Tämän vuoden upcycling-kilpailun voitti 24-vuotias Taylor Lane Santa Cruzista. Hän valmisti surffilaudan yhteensä 10 000 tupakantumpista. Mies keräsi niitä ystävänsä Bed Judkinsin kanssa paikalliselta uimarannalta.

– Tupakantumpit ovat yleisin roska jotai poimin rannalta. Kukaan ei tule ajatelleeksi, voisiko niistä tehdä jotain, Lane paljasti New York Post -lehdelle.

Kilpailussa nähtiin myös muun muassa perunasäkeistä, viinipullon korkeista ja vessan ovesta tehtyjä lautoja. Osallistujilla oli kolme kuukautta aikaa valmistaa surffilauta kierrätysmateriaaleista.