Mies lensi 100 heliumpallolla – yli kahden kilometrin korkeudessa!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet ovat epäilemättä lapsena pohtineet, onnistuisiko ilmassa lentämienn tarpeeksi monien ilmapallojen voimin. Brittiläinen mies on todistanut sen olevan mahdollista, kunhan palloja on tarpeeksi.

Tom Morgan kiinnitti itseensä sata heliumpalloa. Kuin ihmeen kaupalla ne onnistuivat kannattelemaan häntä, ja nostivat miehen 2,4 kilometrin korkeuteen. Morgan lensi Etelä-Afrikan yläpuolella yhteensä 25 kilometrin pituisen matkan.

38-vuotias Morgan istui matkansa ajan retkituolissa, jota tasapainottivat vesiämpärit. BBC-uutissivuston mukaan ilmapallojen täyttäminen vei kaksi vuorokautta. Tempaus oli tarkoitus toteuttaa Botswanassa, mutta olosuhteiden pakosta se siirtyi Etelä-Afrikkaan.

– Ongelmia aiheutti hyvien sääolosuhteiden löytyminen ja se, että pallojen suojeleminen puhkeamiselta oli vaikeaa, Morgan kuvaili.