Rallikilpailussa raju ulosajo – kuvaajakin oli jäädä ralliauton alle

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Amatööriralleissa turvajärjestelyt ovat usein huomattavasti heikommalla pohjalla, kuin virallisissa kilpailutilanteissa. Tämä tulee selväksi esimerkiksi Youtubessa levinneellä tuoreella onnettomuusvideolla.

Itä-Euroopassa kuvatulla videolla auto kuljettaja menettää autonsa hallinnan kääntyessään mäessä. Auto lähtee pyörimään tietä pitkin hurjalla tavalla, kunnes se lentää tien vieressä olevaan ojaan. Kilpailua seuranneet ihmiset rientävät nopeasti tarkistamaan, että kuljettaja on kunnossa.

Onnettomuudessa oli vähällä käydä huonosti paitsi kuljettajalle, myös sivullisille. Auto on nimittäin vaarallisen lähellä osua kilpailuja tien laidalla kilpailua taltioivaan kuvaajaan.

Kaikkien onneksi sekä kuljettaja että sivustaseuraajat vaikuttavat selviytyneen tilanteesta ehjin nahoin. Kuljettajan autolle ei sen sijaan käynyt yhtä onnekkaasti.