RinneRadio nousi BBC-radiosoittoon Britanniassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tapani Rinteen johtama elektronisen musiikin suomalainen uranuurtaja RinneRadio on aktivoitunut jälleen, ja yhtyeen tuore Yasmin-single on nyt noussut Iso-Britanniaan BBC-radiokanavan soittoon ja kanavan BBC Music Recommends -suositusten joukkoon.

RinneRadion uuden singlen on julkaissut brittiläinen The Ambient Zone -levy-yhtiö, ja kappaleen voi kuunnella alla olevalta videolta. Instrumentaalimusiikin päätyminen BBC:n soittolistalle oli Tapani Rinteelle yllätys.

– Halusin säveltää kappaleen, jonka melodia rakentuu periaatteessa vain yhdestä sävelestä. Etäisesti päässäni oli soinut evergreen One Note Samba. Valitsin f-sävelen. Ei tullut sambaa vaan kaunis balladi RinneRadion ambient-settiin, Tapani Rinne toteaa.

Yasminilla ovat mukana RinneRadion Rinne–Mikkonen–Hannukainen-trion lisäksi myös Iro Haarla, Aino Kurki, Pekka Kuusisto ja Lauri Wuolio. RinneRadio esiintyy Suomessa alkavan talven ja kevään aikana muutamissa tapahtumissa, kuten Tampereella Museo Milavida Silent Night -tapahtumassa ja Helsingin Kallion kirkossa.