Taiteilija paljasti: Näin sosiaalinen media valehtelee meille

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä saa kateuden tai jopa ahdistuksen tuntemuksia sosiaalista mediaa seuraamalla. Joidenkin elämä näyttää olevan yhtä riemun voittokulkua ihastuttavine annoksineen, täydellisine maisemakuvineen ja söpöine selfieineen. Todellisuus kuvien takana saattaa olla toisenlainen.

Kuten tiedetty, voivat ihmiset vääristellä elämäänsä nettiprofiilin avulla. Ihmiset saattavat esimerkiksi julkaista tunnelmallisia kylpykuvia ilman, että kertovat kuvan jälkeen kekkuloineensa litimärkänä puhelimen kanssa pitkin kylpyhuonetta. Söpöt vauvakuvat voivat kertoa äitiydestä vain pienen osan – lähinnä siitä hetkestä kun pienokainen nukkuu tai sattuu olemaan tavallista rauhallisempi.

Japanilainen kuvittaja on julkaissut Twitteriin kuvan, jossa kerrotaan sosiaalisessa mediassa nähtyjen kuvien ennen ja jälkeen tapahtumia. Hän on luonut kuvitteellisia tilanteita pienokaisesta, uraa luovasta liikemiehestä ja alati työskentelevästä kuvittajasta.

Vaikka sosiaalisen median hetket saattavat näyttää ihmisen elämästä vain onnellisia hetkiä, ei kuvia julkaisevien elämä välttämättä olekaan kovin onnellinen, RocketNews24-sivusto muistuttaa.