Tämä muutti koko maailman! Maailman ensimmäinen mikrosiru myydään jättihinnalla

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Tietotekniikka on nykyisin arkipäivää jokaiselle ihmiselle, mutta ilman erästä vuonna 1958 tehtyä keksintöä meillä ei ehkä olisi nyt kädessämme matkapuhelimia ja edessämme tietokoneita saati muita teknologisia laitteita. Tuolloin Tom Yeargan kehitti nimittäin mikrosirun prototyypin Teksasin Dallasissa, Yhdysvalloissa.

Prototyypin hinnan odotetaan nousevan 4. marraskuuta järjestettävässä huutokaupassa jopa 600.000 euroon. Maailman mullistaneesta keksinnöstään fysiikan Nobel-palkinnolla vuonna 2000 palkittu Tom Yeargan tiimeineen viitoittivat tietä kaikelle nykytekniikalle.

– Se oli ensimmäinen tietokoneiden aikakauden rakennuspalikka, Tom Yearganin tytär Leslie Yeargan Riggs kommentoi.

Splash
Splash