Perhe järkyttyi hautajaisissa – kuolleeksi luultu alkoi hengittää

Ohhoh! · Tim Isokivi

Perussa asuvan perheen kerrotaan kokeneen elämänsä järkytyksen poikansa hautajaisissa. Kuolleeksi luultu mies osoittikin yllättäen elonmerkkejä maatessaan arkussa. Tingo Mariasta kotoisin oleva Watson Doroteo kärsi korkeasta kuumeesta hammaslääkärin juurihoidon seurauksena.

Mies menetti tajuntansa, ja lääkäri julisti hänet myöhemmin kuolleeksi. Hautajaisissa Doroteon sukulaiset huomasivat kuitenkin jotain outoa. Arkussaan maanneen miehen rintakehä näytti nousevan kuin hän olisi hengittänyt. Paikalle hälytettiin lääkäri, joka vahvisti Doroteon osoittaneen elonmerkkejä.

Mies poistettiin arkusta ja toimitettiin nopeasti sairaalaan. Siellä lääkärit kuitenkin totesivat hänen olevan jälleen kuollut. Independent-lehden mukaan Doroteon sukulaiset uskovat miehen vain vaikuttaneen kuolleelta hammaslääkärin hänelle antamien puudusaineiden ansiosta.

Maailmalla tunnetaan tapauksia, joissa kuolleeksi luullut ovatkin olleet elossa. Vuonna 2014 Walter Williams -niminen amerikkalaismies heräsi ruumispussista hänen sydämentahdistimen mentyä epäkuntoon. Vuonna 2014 verkossa levisi puolestaan video, jossa filippiiniläistytön väitetään heränneen arkusta omissa hautajaisissaan.