Puolue kopioi Eminemin hitin luvatta – räppäri lahjoitti korvausrahat hyväntekeväisyyteen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Eminemin tuotantoon oikeudet omistava julkaisuyhtiö nosti taannoin oikeusjutun Uuden-Seelannin kansallispuoluetta vastaan. Syynä oli vaalimainoksissa käytetty kappale, jota kuvailtiin kopioksi Eminemin Lose Yourself -hitistä.

Eminemin julkaisyhtiö Eight Mile Style on sittemmin voittanut oikeusjutun. Uuden-Seelannin korkeimman oikeuden mukaan maan kansallispuolue rikkoi tekijänoikeutta, sillä Eminem Esque -niminen kappale muistutti liikaa räppärin hittiä vuodelta 2002.

– Kahden kappaleen erot ovat minimaalisia. Samankaltaisuudet ja rumpukompin mitättömät erot, melodia ja pianokuviot tekevät Eminem Esquesta ja Lose Yourselfistä erittäin samankaltaiset, oikeudessa todettiin.

Uuden-Seelannin kansallispuolue määrättiin maksamaan Eight Mile Stylelle korvauksia 600.000 Uuden-Seelannin dollarin, eli yli 350.000 euron edestä. Eminemin edustajan mukaan Eminem itse ei ollut mukana nostamassa kannetta.

Variety-sivuston mukaan räppäri aikoo lahjoittaa oman osuutensa voittosummasta hyväntekeväisyyteen. Rahat suunnataan hurrikaanien uhreja avustavalle järjestölle.