Oppilas potkaisi tuolin toisen alta – ei kunnioittanut tarpeeksi Yhdysvaltoja

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Amerikkalaisissa kouluissa on tapana vannoa lippuvala jokaisen aamunavauksen yhteydessä. Vala on tarkoitus lausua yhteen ääneen seisaaltaan. Eräs oppilas närkästyi, kun hänen luokkatoverinsa ei noussut seisomaan valan ajaksi.

Netissä leviää viraalina video, jolla nähdään kahta eri ääripäätä edustavaa koululaista. Marylandin osavaltiossa, Winter Hillsin lukiossa kuvatulla videolla on kaksi poikaa, joista toinen on pukeutunut Yhdysvaltain lipulla koristeltuun paitaan ja bootseihin, ja toisella pojalla on bändipaita ja Conversen tennarit.

Amerikkalaista kulttuuria ihannoiva oppilas potkaisee tuolin vihreähiuksisen pojan alta. Hänen mukaansa on törkeää, että kaikki eivät kunnioita lippuvalaa. Oikeusistuinten asettamien linjausten mukaan kaikilla oppilailla on perustuslaillinen oikeus kieltäytyä lippuvalasta. Tuolin potkaissut sankari erotettiin koulusta hetkellisesti, Daily Dot uutisoi.