Hurja koostevideo – lentokoneet yrittävät laskeutua kentälle sivutuulessa

Matkailu Ohhoh! · Tim Isokivi

Madeiran Cristiano Ronaldon mukaan nimettyä lentoasemaa kutsutaan yhdeksi maailman vaarallisimmista lentokentistä. Tämän syynä on kentän sijainti vuorten ja meren välissä sekä usein alueelle puhaltavat sivutuulet.

Youtubessa julkaistulla koostevideolle seurataan tilanteita, joissa vastikään konkurssiin julistautuneen Airberlinin koneet laskeutuvat Madeiran lentokentälle. Se ei suju aivan helposti kovien sivutuulien vuoksi.

Koneet huojuvat kiitoradan yläpuolella hurjan näköisesti. Osa koneista joutuu nousemaan takaisin ylös, ja yrittämään laskeutumista myöhemmin uudelleen. Jotkut lentokoneista tulevat alas kiitoradalle myös ikään kuin hieman sivuuttain, joka on yleinen keino laskeutua sivutuulen iskiessä.