Mies rikkoi Super Marion ennätyksen – peli läpi alle 5 minuutissa

Digi · Terhi Piiroinen

Vuonna 1985 Nintendo Entertainment System -konsolille julkaistu Super Mario Bros oli aikansa suosituin videopeli. Kaikki Nintendo-ajan lapset pääsivät pelin ainakin kerran elämässään läpi, kunnes alettiin mittelemään siitä, kuka pääsee Koopan viimeisen linnan vasaraan kaikista nopeiten.

Ennätystä on yritetty rikkoa myös maailmanlaajuisella tasolla, ja nopeimmat läpimenot on suoritettu alle viidessä minuutissa. Nyt verkkoon on julkaistu tiettävästi maailman nopein Super Mario Brosin pelaaminen ajalla 4:56:528. Darbian-nimisen pelaajan on pakko muistaa jokainen kenttä yksityiskohtia myöten, sillä hän pelaa jokaisen hypyn täydellisesti.

Ennätys rikottiin aidolla NES-pelikonsolilla. Geekologie-sivuston mukaan pelaaja oli yrittänyt rikkoa ennätystä 27.473 kertaa aiemmin. Hän näyttää keskittyvän suoritukseensa huippu-urheilijan tavoin. Mies repeää nauruun katsoessaan peliajan loppuvastuksen ohi päästyään. Hänen sykkeensä on peräti 153 ennätyksen tekemisen jälkeen.