Kätevää vai karmivaa? Amazonin palvelu päästää lähetin asiakkaan kotiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Verkkokauppa Amazonin uuden palvelun myötä tilausten toimittajilla olisi mahdollisuus päästä omin avuin asiakkaan kotiin. Tämä tapahtuisi silloin, kun tilauksen vastaanottaja ei ole itse kotona.

250 dollari maksava Amazon Key -paketti sisältää Cloud Cam -turvakameran ja älylukon. Lähetin saapuessa ovelle Amazon vahvistaa osoitteen ja tilauksen saapumisajan, päästäen tilauksen toimittajan automaattisesti sisälle kotiin. Palvelu tulee olemaan alkuun saatavilla 37 kaupungissa ympäri Yhdysvaltoja.

Palvelun kerrotaan helpottavan asiakkaiden elämää, sillä heidän ei tarvitse olla paikalla lähetyksen saapuessa. Amazonin mukaan palvelu ei ole vain tilausten toimitusta varten. Sen avulla asiakkaat voisivat päästää kotiinsa esimerkiksi siivoajia ja lemmikkien vahteja.

Palvelun vakuutetaan olevan turvallinen, ja Amazon kertoo tutkivansa lähettiensä taustat tarkkaan. Tästäkin huolimatta palvelu on kerännyt kritiikkiä verkossa, eivätkä monet vaikuta olevan täysin valmiita tarjoamaan tuntemattomille pääsyä koteihinsa.