Mies oppi puhumaan huippunopeasti – teki siitä itselleen uran

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Joidenkin ihmisten on kerrottu sanovan sata sanaa sekunnissa. Tämä ei tietenkään ole mahdollista, mutta 500 sanaa minuutissa kuulostaa jo uskottavammalta. John Moschitta on saanut haltuunsa Guinnessin ennätyksen nopeimman puhujan tittelistä pystyessään lausumaan jopa 11 sanaa sekunnissa.

John Moschitta haaveili jo 12-vuotiaana siitä, että hän onnistuisi rikkomaan jonkin ennätyksen ja pääsisi Guinnessin ennätystenkirjaan. Kirjaa selattuaan poika oli pitänyt mahdollisena vain maailman nopeimmin puhuvan miehen titteliä, minkä vuoksi hän oli alkanut harjoittelemaan nopeasti puhumista.

Lopulta hänen taitonsa kehittyi niin hyväksi, että hän rikkoi kaikki aiemmat ennätykset pystyessään puhumaan 11 sanaa sekunnissa. Mies on esiintynyt erilaisissa mainoksissa ja televisio-ohjelmissa ja onnistunut luomaan menestyksekkään uran itselleen siitä, että hän on oppinut puhumaan nopeasti.